27. 4. 2008.

Hristos voskrese!

Dragi blože,

Znam da nisam bio dobar dečko i da ti odavno nisam pisao. Želim najpre da se izvinim i zamolim za oproštaj. Ako je moje izvinjenje prihvaćeno, nadam se da mogu da pričam o tome šta se događalo ovih dana, a ima puno toga. Zapravo, ne znam ni sam odakle da počnem i šta je sve bilo ovih dana, ali...

Prva, možda i najbitnija vest je da sam dobio ponudu profesorke da ostanem ovde na još 3 godine, tačnije da se upišem na doktorske studije. Imao bih u principu obezbeđenu školarinu i životne troškove, sasvim pristojna mogućnost. Trebalo bi da radim na tzv hiper-heuristikama, koje su prema definiciji heuristike za izbor heuristike, i čije su ime i definicija nastali baš na ovom univerzitetu, koje je smislio naš čuveni dekan. U svakom slučaju, oni za istraživanje ove oblasti imaju debeli fond, pa bih se ja uklopio u njemu fino. Trebalo bi da uskoro odlučim. Treba dobro razmisliti.

Sledeće zanimljivo je da je Nikola pre dve nedelje (eh, otkad je to bilo) pravio sarma-žurku, kuvao sarme, spremao kolač kao prava domaćica. Slike možete videti ovde. Sarmica je bila dobra, na žalost nisam stigao da napravim sliku dok je bila puna gomila, ali i ovo je dokaz :)

U međuvremenu, posle toga ne znam šta se izdešavalo poslednje dve nedelje, ali uglavnom je to solidan rad, solidni rezultati sa mojim med. sestrama. Nisam previše izlazio, tu i tamo po neko kućno okupljanje i to je to. Trebalo bi da odem do centra skoro da si kupim nešto za dolazeći praznik.

Maja i ja smo se dogovorili da zajedno slavimo rođendan pošto je njoj dan pre mog. Tako da će biti cool žurka u Revolution baru. Mi smo rezervisali podijum za ples, trebalo bi da bude finjak. Prema početnim proračunima, trebalo bi da bude barem 40-tak ljudi, ali kako smo krenuli da zovemo, pola je iskaširalo, te kao imaju da uče mnogo, pa kao putuju, bla bla... Šta da se radi

Želim da čestitam svim vernicima uskrs, danas je (ups, juče) bio veliki praznik po starom kalendaru. Mi ne bismo bili najluđa ekipa ovde da nismo se setili da organizujemo roštilj na uskrs. Jeste da sam sinoć bio na rođendanu kod kolege (Daniel, talijan) do 4+ ujutru, ustao sam u 10 na neverovatan način. Navio sam tel da mi zvoni, ali tel se ugasio zbog baterije, i nije zvonio, ali sam se sam probudio svojim instinktom navođen. Trebalo je da budem u kući vb do 11, jer isporuka hrane stiže u intervalu 11-13, a ja bi trebalo da potpišem to. I da krenem u kuvanje jaja i farbanje.

Znam, znam, jaja se farbaju u 4-vrtak ili subotu, ali pošto smo naručili i jaja i luk (za farbanje), nismo baš bili u situaciji da to odradimo ranije. Nadam se da to može da nam bude oprošteno, pošto ipak živimo u tuđini, i mislim da je bolje da ih uopšte farbamo, nego da ne farbamo. I baš sam se pozitivno iznenadio što je farbanje uspelo. Istina da moji oduvek farbaju lukovinjom, ali ja nikada nisam učestvovao u tome. Ovaj put, uz svesrdnu Bojaninu pomoć, jajca smo ofarbali, i bio sam ispunjen nekim lepim osećanjem, baš. Kao da sam kući...

Posle toga, stigli su Grci, koji su od kuće doneli dosta delikatesa, suvlaki, i slične čarolije, uz hranu koju smo mi kupili, bilo je mnooogo. Pružilo mi je još jednom priliku da potvrdim kako sam najveći gurman i meraklija u društvancetu. Jedino je Grk Nikos mogao koliko toliko da me prati, ali je i on odustao. I kad se svima smučilo, Nikola je nastavio da krka istom strašću i brzinom kao i na početku.

Naravno, ni bi bilo tako zanimljivo da nije kiša morala da pada, pa smo morali da selimo roštilj ispod nastrešnice, ali očigledno je preživeo, što se da primetiti. Baš čudno što je kiša padala!? Tucanje jajima nije propušteno, sve po protokolu. Marijana je lepo primetila, kako mi međusobno pričamo srpski, Grci međusobno pričaju grčki, a da to nikome ne smeta, svima je bilo cool, ja mislim. Naravno, pričali smo i sa njima :D Definitivno, vrlo slični narodi, vrlo slični... U stilu malo viski, malo koka kola, nastavili smo sa veseljem i lepom zabavom.

Sve u svemu, lep provod, slike možete videti ovde.

2 коментара:

Анониман је рекао...

Chestitke za ponudjeno mesto. I za sarme, jaja, meso i ostale kulinarske charolije.

Andrea је рекао...

Ono je bila understatement kad si pisao o tome koliko mozes da pojedes!
Al u svakom slucaju, obraz nam je sacuvan, hvala ti Nikola:))